Cover 185 Accesorios de ciclismo

10 tapaa kantaa välttämättömät esineet mukana pyöräillessä

Pyöräily: tuo laji, joka ulkopuolisen silmään saattaa vaikuttaa pelkältä polkemiselta siten, ettei millään muulla oikeastaan sitten olekaan väliä. Kuitenkin kuka tahansa, joka on joskus pyöräillyt enemmän kuin sunnuntaiaamuna lähikauppaan tietää, että todellisuudessa pyöräily on paljon muutakin. Se on taitoa tasapainotella kevyesti pakkaamisen tarpeen sekä kysymyksen “Minne ihmeeseen laitan avaimet, varaosat, energiapatukat ja -geelit sekä sen pienen mummolta saadun onnenkalun?” välillä.

Pyöräilyssä, hyvä lukija, ei ole kyse pelkästään kahdesta kiekosta ja rungosta sekä niiden eteenpäin liikkumisesta. Kyse on sinfoniasta, jossa yhdistyvät taskut, laukut, erilaiset säiliöt sekä strategiat, joiden avulla kannetaan kaikki ihan välttämättömyyksistä aina niihin huvitusta aiheuttaviin tarpeettomiin esineisiin. Sillä koskaanhan ei voi tietää, milloin tulee tarvitsemaan sitä monitoimityökalua, jota ei ole vielä koskaan tullut käyttäneeksi.

Pyöräilypaidan ja/tai -takin taskut

Kaikista tavanomaisimmissa pyöräilypaidoissa tai -takeissa on vähintään kaksi takataskua. Useimmiten niitä on kolme ja joissain tapauksissa (kuten takkien kohdalla) rinnan alueelta löytyy vielä muutama lisää. Ne ovat ideaaleja puhelimen, käteisen, henkkareiden, energiageelien/-patukoiden ja ekstravaatekappaleiden (liivi, irtohihat, hanskat jne.) säilytykseen. Niihin voi mahtua myös pieniä työkaluja, varasisäkumeja ja pieni pumppu, mutta jos tulee liioitelleeksi, voi kangas venyä liikaa, mikä puolestaan johtaa siihen, että jatkossa pyöräilypaita tai -takki voi ikävästi roikkua pepun alla.

Cargo-bib-shortsit

image 5

Jos et tiedä, mistä puhumme, on tässä syväluotaava blogipostaus, joka käsittelee taskuilla varustettuja Siroko-bib-shortseja. Niissä on lisätilaa pienemmille esineille, kuten niille, jotka mainitsimmekin jo aiemmin. Niin yksinkertaista.

Satulalaukku

image 6

Nämä laukut kiinnitetään aivan istuinosan alle ja ne sopivat täydellisesti perustyökalujen ja varaosien kuljetukseen. Satulalaukkuja löytyy markkinoilta monen muotoisina ja kokoisina sekä erilaisilla kiinnitystavoilla varustettuina.

Tavanomaisimmissa ja pienimmissä satulalaukuissa riittää tilaa sisäkumille, rengasvivuille ja monitoimityökalulle. Niissä on vetoketju ja ne kiinnitetään satulakiskoihin ja satulatolppaan tarranauhahihnoilla.

Suurimmat ja tilavimmat on tarkoitettu bikepacking-reissuille pitämään mukana kaikenlaisia sellaisia esineitä, jotka vievät jonkin verran tilaa, mutta ovat melko kevyitä. Näihin laukkuihin ei ole suositeltavaa asettaa painavia esineitä, sillä tämä vaikuttaa ajokokemukseen ja pyörän tasapainoon silloin, kun ajetaan seisaaltaan niin, että takapuoli on irti satulasta.

Kuten mainittua, löytyy markkinoilta niin hyvin pieniä kuin ekstrasuuria malleja vastaamaan kaikenlaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Kuluttajien valittavana on myös laukkuja, jotka on varustettu omilla kiinnitysjärjestelmillään, työkalukääröillään, BOA-sulkemisjärjestelmillään jne. Valinnanvaraa siis riittää.

Työkalupullo

Jos et halua täyttää taskujasi varaosilla, eivätkä satulalaukutkaan ole juttusi, on työkalupullo vielä yksi vaihtoehto. Niiden koot vaihtelevat välillä 450–750 ml. Pienimpiin versioihin mahtuu helposti kaksi sisäkumia, kaksi rengasvipua sekä monitoimityökalu. Suurempiin mahtuu edellä lueteltujen lisäksi myös minipumppu – varmista vain, ettei pumppu ole esimerkiksi pituudeltaan pulloa suurempi.


Joissain malleissa on kierrekorkki, kun taas toisissa voi olla vetoketju ja lukuisia eri osastoja.

Työkalupidikkeet/pullotelineet


Voit käyttää työkalujen kuljettamiseen työkalupulloa, mutta siihen tarkoitukseen sopii myös pyörään kiinnitetty työkalupidike, jossa voi kuljettaa pumppua tai CO₂-patruunoita. Jotkin brändit ovat suunnitelleet erityisiä pidikkeitä, joissa voi lisäksi kuljettaa monitoimityökalua ja rengasvipuja. Tässä yksi malli Lezyneltä ja toinen loistava täysin varusteltu malli Prolta.

Pyöräilyreppu nesteytysjärjestelmällä tai ilman

Pyöräilyreput ovat melko kevyitä reppuja (mallista riippuen), joissa on paitsi tilaa kantaa esineitä, myös nesteytysjärjestelmä sekä juomaletku, jolla juoda siitä. Ne ovat loistava vaihtoehto, jonka avulla voi kantaa paitsi välttämättömät tavarat, myös vettä, jos pyörässä on esimerkiksi tilaa vain yhdelle vesipullolle, olet menossa pitkälle reitille tai et vain yksinkertaisesti halua pysähdellä huoltoasemilla matkan varrella vesivarantoja täyttääksesi.


Malleja löytyy joka lähtöön. Kevyemmät ovat käytännössä katsoen vain kangas vesisäiliön ympärillä ja muutama tasku. Hieman painavammat voivat olla varustettuja useilla sivutaskuilla, vetoketjullisilla osastoilla ja joustavilla kiristysnyöreillä. Repun tulisi istua vartalonmyötäisesti, jotta se ei liiku pyöräillessä liikaa. Näin se on myös mukavampi, eikä olkapäihin ala sattua pidempään pyöräillessä. Repun tulisi myös olla hengittävä ehkäisemään liiallista hikoilua.

Vyölaukku nesteytysjärjestelmällä tai ilman


Jos et tykkää käyttää reppuja, sillä ne saavat hikoilemaan kuin pieni sika, haittaavat liikkumista, eivätkä ole käteviä käyttää kesken matkan, on vyölaukku tai vyötärölaukku suositeltu vaihtoehto, erityisesti lyhyille matkoille. Kaikki riippuu henkilökohtaisista tarpeistasi, mukaan otettavien tavaroiden määrästä, sekä omista mieltymyksistäsi painon jakautumisen suhteen. Pidä myös mielessä, että vyölaukuilla on huonotkin puolensa: niissä on vähemmän tilaa esineiden ja vesipullojen säilyttämiseen, ne liikkuvat enemmän kuin reput sekä voivat olla epämukavia ollessaan liian painavia, jne.

Ohjaustankolaukku

Tämä on asuste, jota käymme yksityiskohtaisesti läpi tässä blogijulkaisussa. Se kiinnitetään suoraan ohjaustankoon ja sopii täydellisesti kaikkien niiden pienten esineiden kuljettamiseen, joita muuten tulisi pidettyä taskussa. Ohjaustankolaukun koosta riippuen voi siinä säilyttää myös muita keskikokoisia esineitä tai vielä suurempia tavaroita, jotka eivät mahdu takataskuihin – kuten vaikkapa kameraa.

image.jpeg

Ohjaustankolaukussa on myös huonot puolensa. Voit lukea niistä yksityiskohtaisemmin yllä linkkaamassamme blogissa, mutta lyhyesti sanottuna ne voivat vaikuttaa pyörän käsiteltävyyteen ja luoda ilmanvastusta, eivätkä ne välttämättä ole yhteensopivia pyöräsi kanssa.

Vaakaputkilaukku


Laukut, joka kiinnitetään rungon vaakaputkeen ja ohjainkannattimeen hihnoilla tai muilla kiinnitysjärjestelmillä, ovat aerodynaamisempia ratkaisuja. Ne ovat loistavia välttämättömien esineiden, erityisesti ruoan säilyttämiseen ja sen kätevästi nauttimiseen. Pyöräilijän tarvitsee vain avata laukun vetoketju, kurottaa sisälle ja napata tarvitsemansa. Lisäksi, vaakaputkilaukkujen tapauksessa ei tule yhteensopivuusongelmia, sillä ne voidaan asentaa useimpiin pyöriin.

Vinkkejä ja muita ratkaisuja

Työkalujen ja välipalojen kiinnittäminen pyörän runkoon käyttämällä ilmastointiteippiä, kuminauhoja, tarranauhoja tai nippusiteitä, ovat tee se itse -keinoja, joita voi halutessaan kokeilla. Tähän hommaan voi käyttää myös tätä varten markkinoilla saatavilla olevia pyöräilyvarusteita, kuten tätä Lezyne-hihnaa tai näitä versioita Voilelta. Varusteiden tulisi olla valmistettu kestävistä materiaaleista, eivätkä ne saa vaurioittaa runkoa. Suosittelemme lämpimästi lisäämään ekstrasuojausta kiinnityskohtiin.

image 7

Markkinoilta löytyy myös erityisiä pidikkeitä CO₂-patruunoille ja pumppuja, jotka on varustettu omilla pidikkeillään. Myös itse pyöristä löytyy erinäisiä paikkoja tavaroiden kuljettamista varten. Esimerkiksi ohjaustangon sisälle voi asettaa tubeless-korjaussarjan, kuten tämän Lezyneltä tai tämän Zéfalilta. Ne on valmistettu erityisesti maastopyöriä varten, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö niitä voisi käyttää myös maantie- tai gravel-pyörissä, riippuen niiden ohjaustankojen muodoista. Jos ohjaustangon sisään ei saa mahdutettua korjaussarjaa, voi siellä silti säilyttää esimerkiksi paikkoja, suojakäsineitä tai käteistä hätätilanteiden varalle. Varmista vain, että ohjaustangon aukko on kunnolla tiivistetty estääksesi tavaroita (erityisesti rahaa) putoamasta kesken matkan.

Kuten huomaat, on välttämättömien varusteiden kuljetusmahdollisuuksia aivan yhtä paljon kuin itse pyöräilijöitä maailman teillä ja poluilla. Jokaisella meistä on omat menetelmämme pyöräilyn välttämättömyyksien kuljettamiseen. Jos sinulta löytyy villejä ideoita, kotitekoisia keksintöjä tai vaikka mummon neuvoja, jotka ovat joskus pelastaneet päiväsi, niin kuulisimme niistä enemmän kuin mielellämme. Jätä viesti alla olevaan kommenttikenttään!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit