Pyörän osat

blog 196

Opas erityyppisiin polkupyörän kiekkoihin

Kykenisitkö lonkalta heittämään pyörässäsi olevien kiekkojen materiaalin, koon, profiilin korkeuden ja täsmällisen tyypin? Jotkin näistä yksityiskohdista eivät mitä todennäköisemmin ole tuttuja – joko siksi, että et ole oikeastaan koskaan kiinnittänyt asiaan sen suuremmin huomiota tai siksi, että kaikkien nippelitietojen tunteminen on käytännössä mahdotonta, ottaen huomioon tällä hetkellä saatavilla olevien vaihtoehtojen… 

Cover 177

Levyjarrut maantiepyöräilyssä: ovatko ne sen arvoiset?

Levyjarrujen saapuminen maantiepyöräilyyn herätti ammattilaisten keskuudessa valtavasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että tämä olisi pyöräilyalan markkinointistrategia, pelkkä ratkaisu olemattomaan ongelmaan, joka auttaisi myymään entistä enemmän pyöriä, komponentteja ja lisävarusteita, vaikka vanhat kunnon vannejarrut eivät korvaajaa tarvitse. Me selvitimme, miten asian laita on. Väittelyistä ja salaliittoteorioista… 

Cover 173 woman

Kuinka ottaa tehomittari mukaan treeneihin

Olemme jo tässä aiemmassa perusoppaassamme puhuneet tehomittarista, sen toimintamekanismeista ja laitteen eri tyypeistä. Nyt palaamme uudelleen aiheen pariin tuodaksemme tämän kätevän työkalun lähemmäs jokaista pyöräilijää, joka on valmiina ottamaan haasteen vastaan ja aloittamaan entistä intensiivisemmän treenaamisen. Halusitpa sitten alkaa käyttää tehomittaria ymmärtääksesi paremmin kehoasi tai parantaaksesi suorituskykyäsi, esittelemme seuraavassa vaiheet,… 

Cover 170 man

Sähkövaihteet: plussat ja miinukset

Ovatko sähkövaihteet mekaanisia paremmat? Onko päivitys niihin rahan ja vaivan arvoista? Ja onko se ylipäätään tarpeen? Nämä ovat joitain niistä kysymyksistä, joita lukijamme ovat meille lähettäneet, ja tässä postauksessa pyrimmekin vastaamaan niihin ja auttamaan yhteisömme jäseniä uuden pyörän valinnassa tai vanhan muokkaamisessa. Tässä ovat sähköisen vaihteensiirron plussat ja miinukset: Plussat… 

Cover 157 man

Tehomittari pyöräilyyn: perusopas aloittelijalle

Pyöräilyssä käytetään monipuolisesti erilaisia elektronisia välineitä, ja yksi hyödyllisimmistä ja suosituimmista on tehomittari. Tässä blogipostauksessa käymme läpi, mikä tehomittari on, kuinka se toimii, mitä varten sitä käytetään sekä millaisia versioita markkinoilta löytyy ja mitkä ovat kunkin hyvät ja huonot puolet. Mikä on tehomittari? Tehomittari on laite, joka mittaa polkemisen aikana… 

cover 140 mejoras

7 tarpeetonta pyörän osien päivitystä

Jos harrastat pyöräilyä ja haluat päivittää pyöräsi varusteita, tutustu seuraavaan 7 kohdan listaamme. Se sisältää kalliita osien päivityksiä, jotka ovat useimmille pyöräilijöille tarpeettomia. Toki osa niistä voi johtaa pieniin hyötyihin, kun taas toiset voivat tehdä pyörästäsi näyttävämmän näköisen ja parantaa sen esteettisiä ominaisuuksia. Muutama voi nostaa pyörääsi korkeammalle – joskaan… 

cover 137

Kumpi on kannattavampaa: osien päivitys vai uusi pyörä?

Jokainen pyöräilijä on jossain kohtaa kysynyt tämän kysymyksen ja vastaus – kuten niin monen muunkin asian kohdalla – on “se riippuu”. Suurimmassa osassa tapauksista olemassa olevan pyörän osien päivittäminen on kustannustehokkaampaa, mutta joskus vanhan pyörän nykyaikaistaminen vie enemmän aikaa ja rahaa kuin uuden menopelin hankkiminen. Tutustutaanpa esimerkkeihin siitä, milloin on… 

blog88

Opas pyörän polkimien ostoon: tyypit, klossit sekä saatavilla olevien vaihtoehtojen plussat ja miinukset

Aiemmassa julkaisussamme puhuimme pyöräilyyn erityisesti tarkoitettujen kenkien käytön eduista ja kävimme läpi markkinoilta löytyviä malleja. Useimmat niistä vaativat tietyn tyyppiset polkimet, ja tähän pureudummekin tässä artikkelissa. Seuraavaksi käymme läpi eri tyyppisiä polkimia, erilaisia poljin-klossijärjestelmiä sekä kunkin plussia ja miinuksia. Poljintyypit Lukkopolkimet Lukkopolkimet eli klossipolkimet on suunniteltu käytettäväksi pyöräilykenkien kanssa, mikä… 

Suositellut artikkelit