cold tricks 7e5ee50b 24d0 4dbe a421 720ac6a078c1

Vinkit kylmällä säällä pyöräilyyn

Kaikki, jotka pyöräilevät talvella, ovat varmasti kokeneet sen, kun kylmä ilma alkaa jossain vaiheessa matkaa tuntua kehossa, erityisesti käsissä ja jaloissa. Useimmiten tämä johtuu puutteellisista varusteista tai asusteista ja ongelman voi helposti ratkaista kerrospukeutumalla ja käyttämällä erityisiä pyöräilyvaatteita sekä kylmiin sääolosuhteisiin tarkoitettuja asusteita.

Vaikka olisikin varustautunut parhaalla mahdollisella tavalla, saattaa kylmyys siitä huolimatta joskus iskeä luihin ja ytimiin tehden ohjaamisesta ja pyörän käsittelystä vaikeampaa. Tämä voi johtua useasta eri syystä: huonosta verenkierrosta, väärästä asennosta pyörän selässä (joka estää kunnollisen veren virtauksen) tai liian vähäisestä syömisestä tai juomisesta. Joskus kyse on yksinkertaisesti siitä, että lämpötilat laskevat vain liian alhaisiksi ja me olemme hieman liiankin uhmakkaita yliarvioiden kylmyydensietokykymme. Kaikkiin näihin syihin on kuitenkin olemassa jonkinlainen ratkaisu. Voit keskustella lääkärisi kanssa, säätää pyörääsi, ottaa mukaan tarpeeksi syötävää ja juotavaa tai valita sisäpyöräilyn silloin, kun sääolosuhteet käyvät äärimmäisiksi. Jos et kuitenkaan halua pysytellä sisällä, vaan kohdata kylmyyden silmästä silmään, niin tässä muutama tee se itse -vinkki, joiden avulla se onnistuu:

  1. Tuorekelmu. Kääri tuorekelmua muutama kerta pyöräilykenkiesi ympärille jalkapöydästä varpaisiin eristääksesi jalkateräsi ja pitääksesi lämmön sisällä. Riko kelmu klossin kohdalta ja pue sitten kengänsuojus päälle. Kun tämä niksi yhdistetään hyviin lämpösukkiin, niin jalkasi pysyvät lämpiminä jopa jäätävimmissäkin lämpötiloissa.

    Jotkut pyöräilijät käärivät tuorekelmun sukan päälle ennen kenkien laittamista jalkaan. Tätä menetelmää emme kuitenkaan suosittele, sillä se voi olla melko epämukava: jalkaterä ei hengitä lainkaan ja hikoilee paljon kastuen läpimäräksi.

  2. Alumiinifolio. Tämä menetelmä on muuten sama kuin tuorekelmun kohdalla, mutta tällä kertaa folio asetetaan vain kengän yläosaan. Hätäratkaisuna voi käyttää myös alumiinista sipsipussia.

    Älä aseta foliota sukan päälle. Se on epämukava, vähentää hengittävyyden nollaan ja folio hajoaa lisäksi osiin kengän sisällä.

  3. Kertakäyttöiset muoviset kenkäsuojat. Jälleen yksi tapa suojata jalkateriäsi, jos kumpikaan edellä olevista nikseistä ei vakuuttanut. Kangas, kudos tai muut materiaalit eivät toimi.

    plastic overshoes

  4. Käden- ja varpaanlämmittimet. Tämä ei ole ekologisin tai pitkäkestoisin ratkaisu, mutta hoitaa hommansa. Joitain lämpöpusseja ei voida käyttää suorassa kontaktissa ihon kanssa, sillä ne tuottavat niin paljon lämpöä.

    hand warmer

    Aseta lämmitin jalkapöydän alueelle tai käden yläosaan. Voit myös laittaa yhden talvipyöräilytakkisi takana keskellä sijaitsevaan taskuun pitääksesi alaselkäsi lämpimänä.

    Pidä muutamaa lämpöpussia mukana varaosien kanssa pyörän rikkoutumisen varalta. Näin pystyt pitämään kätesi lämpiminä korjatessasi sitä.

  5. Eristysteippi. Peitä kenkiesi pohjallisten reiät eristysteipillä estääksesi kylmän ilman ja veden pääsyn sisälle alakautta. Voit käyttää myös liimapaloja, joskin niiden irrottaminen kesällä voi olla melko sotkuista puuhaa.

  6. Käytetyt sukat tai sukat, joita et käytä. Tee suojasukat vanhoista talvisukista. Tee niihin muutama reikä (klosseja ja kantapäätä varten) ja saat suojasukat kylmille keleille. Äärimmäisiä pakkasia varten tämä ei kuitenkaan ole riittävä ratkaisu. Kun lämpötila putoaa kovin alas voit pukea ne talvikengänsuojustesi alle.

    belgian bootie

  7. Jäätymisenestoaine klosseissa. Tämä vinkki on erityisen hyödyllinen heille, jotka harrastavat maasto-, cyclocross- tai gravel-pyöräilyä talvella. Jos lähdet pyöräilemään pakkaskelillä ja matkalla ajat vesisten tai lumisten alueiden läpi, on jopa hyvin todennäköistä, että klossi tai poljin jää jumiin. Jäätymisenestoaine säästää sinut monelta vaivalta.

  8. Ohuet lämpöhanskat talvihanskojesi alla. Kerrospukeudu myös käsiesi osalta. Et tarvitse erityisesti pyöräilyyn tarkoitettuja käsineitä. Käsineidesi täytyy yksinkertaisesti olla lämpöhanskat, eivätkä ne saa rajoittaa sormien liikkeitä. Niiden ei tulisi myöskään olla liian kireät, sillä silloin veri ei pääse kunnolla kiertämään, eivätkä kätesi eivät pysy lämpiminä. Ostaessasi talvihanskoja pyri valitsemaan sellaiset, jotka ovat istuvuudeltaan hieman löysemmät.

  9. Nitriilikäsineet. On aina hyvä ajatus pitää nitriilikäsineparia mukana yhdessä varaosien kanssa. Ne auttavat välttämään käsien tahriintumisen korjatessasi pyörääsi kesken matkan ja suojaamaan vedeltä, jos puet ne talvikäsineidesi alle. Ne eivät kuitenkaan tarjoa paljoa suojaa kylmyydeltä.

    Lateksikäsineet – tai hätätilanteessa millaiset tahansa huoltoasemalta ostettavissa olevat käsineet – ovat hyödylliset. Kaikki niistä ovat vedenpitäviä, joskin jos kätesi hikoilevat paljon, ovat ne pian läpimärät käsineiden alla.

  10. Suihkumyssy. Aerodynamiikkaan pakkomielteisesti suhtautuvien pyöräilijöiden kannattaa jättää tämä vinkki väliin. Suihkumyssyt eivät ole ilo silmälle, mutta jos puet sellaisen kypäräsi päälle, pitää se pääsi kuivana. Jos puet myssyn kypärän alle, pitää se lämmön sisällä. Voit käyttää niitä myös jalkateriäsi suojaamaan.

  11. Sanomalehtiarkkeja pyöräilypaidassa. Pyöräilyklassikko, jota käytetään yhä digitaalisella aikakaudella, erityisesti kilpailuissa silloin, kun ammattilaiset ovat juuri saavuttamaisillaan korkean vuoristosolan huipun ja aloittamaisillaan laskeutumisen. Se imee hikeä ja suojaa rintaa.

    newspaper vinokurov
    Yksinkertainen muovipussikin suojaa kylmältä, joskaan se ei ime hikeä.

  12. Eristetty vesi- tai termospullo. Nämä on suunniteltu pitämään veden kylmänä kesällä, mutta jos täytät sellaisen kuumalla vedellä ennen ulos lähtemistä, ei sinun tarvitse juoda treenin aikana jääkylmää vettä. Voit myös täyttää tavallisen juomapullon kuumalla vedellä, mutta se ei kestä kauaa jäätymättä, jos lämpötilat ovat reilusti miinuksella.

    Estääksesi vettä jäätymästä voit lisätä siihen yhden teelusikallisen vodkaa – vain yhden!

    Jos puolestaan tykkäät yrttiteestä, voit täyttää vesipullosi suosikillasi. Muita vaihtoehtoja: lihaliemi, lämmin mustaherukkajuoma ja maidoton mayalainen kuuma kaakao.

    Talvijuomapullo, joka on varustettu korkillisella suukappaleella on myös loistava idea erityisesti maasto- ja gravel-pyöräilyyn – ellet sitten halua mutaa ja hiekkaa vettäsi maustamaan.

Päätämme tämän artikkelin suositukseen: lämmittele ennen ulos lähtemistä. Voit polkea harjoitusvastuksellasi tai tehdä keskivartaloa vahvistavia harjoituksia. Älä kuitenkaan lämmittele jo kaikki vaatteet puettuasi, sillä silloin tulee todennäköisesti hiki. Lämmiteltyäsi pukeudu lämpimästi päästä varpaisiin ja lähde pyöräilemään. Ja muista, että lajista voi nauttia (sääolosuhteiden salliessa) myös talvella!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Vaaditut kentät on merkitty *

Suositellut artikkelit